Іран випустив по Іраку 15 балістичних ракет

Читать на русском
Іран випустив по Іраку 15 балістичних ракет. 10 з них вибухнули на території бази Айн-ель-Асад, одна - на території аеропорту міста Ербілі. Ще чотири ракети не поцілили.
Ілюстративне фото.

У ніч на 9 січня Іран випустив по Іраку 15 балістичних ракет.

Як повідомляє Fox News з посиланням на представника Центрального командування Збройних сил США, 10 з них вибухнули на території бази Айн-ель-Асад, одна - на території аеропорту міста Ербілі. Ще чотири ракети не поцілили.

Конфлікт США та Ірану на Близькому Сході: чи буде нова війнаУ ніч на 3 січня 2020 року розміщене в Іраку США ліквідувало в міжнародному аеропорту Багдада командувача силами спеціального призначення Аль-Кудс Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані.

Раніше ЗМІ повідомили, що в «зелену зону» Багдада, де знаходяться урядові будівлі і іноземні посольства потрапили три ракети.

Нагадаємо, вночі 7 січня по військовій базі США в Іраку було завдано ракетного удару. Відповідальність за ракетний обстріл взяв на себе іранський Корпус вартових ісламської революції.

Іранське державне телебачення також заявило, що у Тегерана є ще 100 цілей в регіоні, за якими буде завдано удар, якщо Вашингтон зробить будь-які заходи у відповідь.

Після ракетного обстрілу американської військової бази в Іраку президент США Дональд Трапм зібрав екстрену нараду в Білому домі з радниками з безпеки.

Також повідомлялося, що Корпус вартових ісламської революції загрожує атаками всередині США, якщо вони вирішать відповісти на ракетні удари Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: