Авіакатастрофа в Ірані: Зеленський провів нараду оперативного штабу

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський провів нараду оперативного штабу з питань катастрофи літака авіакомпанії МАУ в Ірані.

Глава держави Володимир Зеленський провів нараду оперативного штабу з питань катастрофи літака авіакомпанії МАУ в Ірані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента в четвер увечері, 9 січня.

На нараді оперативного штабу було відзначено, що розслідування перебуває на дуже ранньому етапі, щоб озвучувати конкретні деталі. Розглядається декілька версій причин авіакатастрофи.

Як перевіряють технічний стан літаків, і хто за це відповідає?Слово і Діло вирішило дізнатися, хто відповідає за технічний стан літака, чи може пасажир дізнатися, чи були пройдені перевірки та як вік судна впливає на його технічний стан.

Повідомляється, що українська група з 45 фахівців вже зараз працює над розслідуванням причин трагедії в Ірані.

«Відбувається огляд деталей літака, також проводиться збір ДНК родичів загиблих з метою ідентифікації тіл і їхньої подальшої репатріації. Зараз вже зібрано матеріал у родичів 9 із 11 жертв трагедії. Матеріал двох інших буде зібраний найближчим часом, коли вирішаться логістичні питання», - йдеться в повідомленні.

Також Зеленський проводить консультації із міжнародними партнерами. 9 січня президент України провів телефонні розмови з прем'єр-міністрами Великобританії і Швеції, президентами Ірану та Афганістану. Також заплановано спілкування по телефону з прем'єр-міністром Канади і високим представником Європейського союзу у закордонних справах і безпеки.

Глава держави підкреслив, що Україна зацікавлена ​​в прозорому і об'єктивному розслідуванні.

Раніше Зеленський обговорив з президентом Ірану розслідування авіакатастрофи.

Також нагадаємо, Іран запросив представників інших країн до розслідування катастрофи українського літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: