Іран запросив представників інших країн до розслідування катастрофи українського літака

Читать на русском
Іран офіційно запросив представників інших країн до розслідування обставин і причин катастрофи літака компанії МАУ.

Іран офіційно запросив представників інших країн до розслідування обставин і причин катастрофи літака компанії МАУ.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Організації цивільної авіації Ірану з посиланням на заяву її голови Алі Абедзаде.

У РНБО назвали версії аварії літака МАУ в ІраніРНБО розглядає чотири версії катастрофи літака МАУ Boeing-737 в Ірані. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

«Абедзаде заявив, що слідча група з розслідування катастрофи у відповідності зі стандартами, передбаченими у додатку 13 до Чиказької конвенції, запрошує усі країни, що визнаються як бенефіціари цього документу, уповноважити своїх представників для участі у розслідуванні катастрофи і призначити власні спеціальні групи», - йдеться у повідомленні.

Абедзаде зауважив, що перше повідомлення про катастрофу одразу було надіслане Україні як країні, де зареєстрований борт, Сполученим Штатам Америки, як країні виробнику-літака «Боїнг», а також Швеції та Канаді, як країнам, чиї громадяни загинули внаслідок катастрофи.

Крім того, він додав, що Україна зробила запит, щоб її фахівці долучилися до нагляду для ознайомлення з кроками, яких вживає Іран у зв'язку з катастрофою.

Раніше в РНБО назвали версії аварії літака МАУ в Ірані.

Відомо, що Bellingcat вивчить версію про ракетну атаку на український Boeing-737.

Нагадаємо, 8 січня літак української авіакомпанії МАУ розбився неподалік Тегерана приблизно за три хвилини після зльоту з аеропорту «Імама Хомейні». На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв катастрофи літака - 11 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: