Канада готова допомогти в розслідуванні авіакатастрофи

Читать на русском
Канада готова надати свою допомогу в розслідуванні причин авіакатастрофи борту компанії «Міжнародні авіалінії України» під Тегераном.

Канада готова надати свою допомогу в розслідуванні причин авіакатастрофи борту компанії «Міжнародні авіалінії України» під Тегераном.

Про це в середу, 8 січня, йдеться в заяві прем'єр-міністра Джастіна Трюдо.

Раніше стало відомо, що в результаті аварії літака загинули 63 канадських громадян.

Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 роківЯкі країни помилково збивали ракетами пасажирські літаки, що сталося із польським бортом N1 та де найчастіше стаються авіакатастрофи через людський фактор або технічні несправності.

«Наш уряд продовжить тісну співпрацю зі своїми міжнародними партнерами, щоб забезпечити ретельне розслідування цієї катастрофи і дати всі відповіді на питання канадців», - сказав він.

Голова МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань і міністр транспорту країни Марк Гарно знаходяться в постійному контакті з українськими офіційними особами та іншими міжнародними партнерами країни.

Також Трюдо висловив співчуття рідним і близьким загиблих в авіакатастрофі. Прем'єр повідомив, що для родичів була відкрита гаряча лінія. Крім того, допомогу їм готові надати в канадському посольстві в Анкарі.

Також нагадаємо, свою допомогу Україні в розслідуванні причин катастрофи запропонували США.

В Ірані назвали терміни впізнання загиблих в авіакатастрофі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: