Конгрес США має намір обмежити повноваження Трампа

Читать на русском
У США Палата представників розгляне резолюцію, покликану підтвердити обмеження повноважень президента Трампа в питанні військових дій щодо Ірану.

У США Палата представників розгляне резолюцію, покликану підтвердити обмеження повноважень президента Трампа в питанні військових дій щодо Ірану.

Про це повідомляється в листі спікера Ненсі Пелосі законодавцям-демократам, передає у понеділок, 6 січня, CNN.

«Наш перший обовязок як членів Конгресу - забезпечити безпеку американського народу. З цієї причини ми стурбовані тим, що адміністрація зробила ці дії без консультацій з Конгресом і без поваги до військових повноважень Конгресу, наданих їй конституцією», - йдеться в документі.

Пелосі відзначила, що голосування за резолюцію відбудеться на поточному тижні.

«Вона підтверджує наглядові обов'язки Конгресу, що давно склалися, наказуючи, що, якщо не буде вжито жодних подальших дій Конгресу, військові дії адміністрації щодо Ірану припиняться протягом 30 днів», - йдеться в листі.

Пелосі також знову нагадала, що вважає вбивство Сулеймані «провокаційним і невідповідним». Вона підкреслила, що такий крок поставив під загрозу американських військовослужбовців, дипломатів та інших осіб, а також загрожує серйозним загостренням напруженості у відносинах із Іраном.

Як повідомлялося, 3 січня США провели операцію в районі аеропорту Багдада, в результаті якої був убитий іранський генерал Касем Сулеймані. Ракетний удар по автоколоні, в якій слідував воєначальник, було завдано за особистим розпорядженням Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: