Трамп звинуватив генерала Сулеймані в загибелі мільйонів людей

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що вбитий в Багдаді генерал Касем Сулеймані несе відповідальність за загибель мільйонів людей, в тому числі і протестуючих в Ірані.

Президент США Дональд Трамп заявив, що вбитий в Багдаді командувач силами спеціального призначення «Аль-Кудс» іранського «Корпусу вартових ісламської революції» (КВІР) генерал Касем Сулеймані несе відповідальність за загибель мільйонів людей, в тому числі і протестуючих в Ірані.

Про це глава держави написав у своєму Twitter в п'ятницю, 3 січня.

Трамп також поклав на покійного провину за вбивство або завдання тяжких травм «тисячам американців протягом тривалого періоду часу». Він висловив упевненість в тому, що генерал планував робити це і далі, «але попався».

«Хоча Іран ніколи і не визнає цього, в країні ненавиділи і боялися Сулеймані», - написав він, зазначивши, що заяви лідерів Ісламської Республіки - лише спроба переконати світову громадськість у зворотному.

На думку американського лідера, високопоставленого військовослужбовця слід було «усунути багато років тому».

Про загибель Сулеймані при ракетних ударах США по аеропорту Багдада стало відомо в ніч на 3 січня. Цю інформацію підтвердили в Тегерані і Вашингтоні. Наказ про атаку був відданий Трампом. У Пентагоні заявили, що удар мав оборонний характер і мав на меті захистити американських військовослужбовців, розміщених в Іраку та інших країнах.

Президент Ірану Хасан Роухані, верховний лідер країни Алі Хаменеї, а також прем'єр-міністр країни Алі Рабії пообіцяли відповісти на дії американської сторони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: