Нетаньяху підтримав США після вбивства генерала Сулеймані

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прокоментував вбивство глави командувача силами спеціального призначення Аль-Кудс іранського Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху після вбивства глави командувача силами спеціального призначення «Аль-Кудс» іранського «Корпусу вартових ісламської революції» (КВІР) генерала Касема Сулеймані заявив, що єврейська держава «повністю на боці США в боротьбі за мир».

Відеозапис з його зверненням було 3 січня опубліковано пресслужбою голови уряду.

За його словами, у Вашингтона, точно так само як і в Ізраїлі, є право на самозахист.

«Касем Сулеймані відповідальний за загибель американських громадян і багатьох інших невинних людей. Він планував ще більше таких атак. Президент [США Дональд] Трамп заслуговує вдячності, діяв швидко і рішуче. Ми повністю стоїмо на боці США в справедливій боротьбі за мир, безпеку і самооборону», - заявив Нетаньяху.

Про загибель Сулеймані при ракетних ударах США по аеропорту Багдада стало відомо раніше 3 січня. Цю інформацію підтвердили в Тегерані і Вашингтоні. У зв'язку зі смертю генерала в країні оголосили триденну національну жалобу.

Президент Ірану Хасан Роухані, верховний лідер країни Алі Хаменеї, а також прем'єр-міністр країни Алі Рабії пообіцяли помститися американській стороні за смерть генерала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: