Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували в грудні

Читать на русском

У Верховній раді України в грудні зареєстрували 205 законопроектів (в листопаді було 155). Більша частина ініціатив (161) належить народним депутатам, 31 законопроект вніс Кабінет міністрів і 13 – президент України. «Слово і Діло» проаналізувало, хто з фракцій і груп активніше за всіх займався законотворчою діяльністю.

З 13 законопроектів, запропонованих Володимиром Зеленським, кілька стосувалися ратифікацій міжнародних договорів. Крім того, глава держави зареєстрував проєкт змін до Конституції щодо децентралізації влади, їх зараз розглядають у профільному комітеті. У комітеті також розглядають законопроект Зеленського щодо питань громадянства, зміни до Кримінального кодексу щодо уточнення ознак окремих злочинів у сфері службової діяльності та зміни в законодавство про обрання запобіжного заходу для підозрюваних в корупції.

Серед проєктів законів, внесених Кабміном, теж ратифікації угод, законопроект «Про працю», «Про медіацію», зміни до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Народні депутати подали минулого місяця 161 законопроект. Найбільше – 122 ініціативи – напрацювали представники фракції «Слуга народу». Найактивнішими були Галина Третьякова і Сергій Гривко. Представники «Опозиційної платформи» працювали над 18 законопроектами (в цій фракції лідерство за Наталією Королевською).

19 законопроектів розробили за участю депутатів від «Голосу», по 18 – за участю «Батьківщини» і групи «За майбутнє». Новостворена група «Довіра» взяла участь в написанні 17 ініціатив, фракція «Європейська солідарність» – в написанні 16. Серед позафракційних депутатів більше за всіх законотворчою діяльністю займалася Оксана Савчук.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які головні обіцянки встигла виконати Верховна рада в 2019 році.

Також «Слово і Діло» зібрало обіцянки народних депутатів на 2020 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: