Які обіцянки дали народні депутати на 2020 рік

Читать на русском

Традиційно наприкінці року політики не тільки підбивають підсумки своєї роботи, але й озвучують плани на рік прийдешній. «Слово і Діло» вже подивилось, які обіцянки встигла виконати нова Верховна рада у 2019 році. Сьогодні пропонуємо ознайомитися з планами і обіцянками народних депутатів на 2020 рік.

У день обрання Дмитра Разумкова спікером Верховної ради (29 серпня) він окреслив головні напрямки роботи парламенту, зокрема йшлося й про запуск механізму чіткого економічного зростання у 2020 році від 5 до 7%.

«Наша мета – зростання економіки від 5 до 7 % вже у 2020 році. Завдання парламенту –забезпечити економічне підгрунтя для економічного прориву нашої держави, ухвалити радикальні рішення з поліпшення інвестклімату держави, захистити власність від монопольних зловживань», – заявив він.

Нардеп від «Слуги народу» Ірина Верещук пообіцяла, що не голосуватиме за дострокові місцеві вибори у квітні 2020 року.

«Моя позиція наступна: я – за строкові місцеві вибори, не так багато часу залишилося, і повірте, перед нами дуже багато роботи аби підготуватися, провести їх вчасно, аби вони були забезпечені прозоро, демократично тощо. Щодо формули Штайнмаєра: я не бачу на сьогодні аргументів, чому ми повинні проводити вибори на Донбасі. Ми не маємо безпекових питань вирішених, закриття кордону...()І якщо ми говоримо про вибори у квітні, то це неможливо. Я не голосуватиму за це рішення в парламенті», – сказала Верещук.

На початку жовтня 2019 року нардеп Данило Гетманцев пообіцяв, що навесні 2020 року буде представлено законопроект про податкову амністію.

За місяць представник ОПЗЖ Нестор Шуфрич, виступаючи за трибуною Верховної ради під час парламентських слухань щодо безпеки діяльності журналістів пообіцяв, що такі слухання проводитимуться щорічно. «І ми зробимо все, щоб ви таку можливість мали щорічно. До зустрічі за рік у цій залі», – запевнив він.

Колега Шуфрича з фракції Вадим Рабінович ще в серпні 2018 року на одному з ефірів пообіцяв, що після перемоги партії «За життя» впродовж року буде побудовано необхідну кількість житла для переселенців.

«За три місяці, я вам гарантую, запам'ятовуйте, записуйте, я нестиму за це особисту відповідальність. Більше того, якщо ці чотири пункти не будуть виконані за три місяці, я в цей же день піду з політики. Перше – утричі знижені тарифи, друге – утричі підвищена пенсія, третє – втричі буде підвищена мінімальна зарплата... Четвертий пункт – третього місяця після перемоги нашої партії – протягом року ми побудуємо необхідну кількість житла для переселенців», – заявив Рабінович.

На позачергових виборах до Ради Рабинович пройшов за списками партії «Опозиційного блоку – За Життя». За три місяці роботи в парламенті, які спливли на початку листопада, фракція ОПЗЖ не добилася зниження тарифів та підвищення втричі пенсій і «мінімалки». Але до листопада 2020 року в партії ще є час добиватися будівництва житла для переселенців з Донбасу.

Протягом 2020 року декілька нардепів мають виконати свої передвиборчі обіцянки щодо облаштування округу. Балотуючись до Ради Сергій Рудик обіцяв впродовж 2019-2020 років забезпечити будівництво 10 нових футбольних полів зі штучним покриттям, а також – будівництво 12 волейбольно-баскетбольних майданчиків у Смілі, Кам’янці та найбільших селах округу.

Мажоритарник від «Слуги народу» Дмитро Микиша записав у своїй програмі, що буде добиватися, щоб питання капітального ремонту дороги Мерефа – Зміїв стало пріоритетним на 2020 рік.

У 2020 році нардеп Валерій Зуб має внести пропозиції до держбюджету-2021 щодо направлення коштів на дитячі садочки в Ніжині.

«Слуга народу» Олександр Ткаченко обіцяв, що оренда будинку на Трухановому острові буде відображена в декларації НАЗК за 2019 рік. «Місце чудове, тому цьогоріч ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік», – запевнив нардеп у жовтні 2019 року. Нагадаємо, що нардепи мають подавати декларації за рік, що минає, у 2020 році.

Раніше «Слово і Діло» дослідило, які головні обіцянки встигла виконати Верховна рада IX скликання.

Також ми склали топ виконаних і провалених обіцянок Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: