Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували в листопаді

Читать на русском

До Верховної ради України за минулий місяць внесли 155 законопроектів (для порівняння в жовтні було 164). Авторами більшості (130) ініціатив є народні депутати, 15 законопроектів вніс Кабмін і 9 – президент. «Слово і Діло» проаналізувало, хто активніше за всіх займався законотворчою діяльністю.

З дев'яти законопроектів, які вніс президент Володимир Зеленський, ще жоден не розглянуто. Серед них є кілька ратифікацій міжнародних угод, законопроект «Про розвідку» і низка супутніх йому змін до законодавства, а також зміни до державного бюджету-2019 для будівництва лікарні «Охматдит».

Уряд вніс 16 законопроектів, зокрема «Про митний тариф України», «Про національну інфраструктуру геопросторових даних», зміни до Податкового кодексу, зміни до закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Народні депутати подали 130 законопроектів. Найактивніші, як і раніше, члени фракції «Слуги народу», вони причетні до розробки 92 законопроектів. Представники «Опозиційної платформи – За життя» брали участь у роботі над 30 документами, депутати від «Батьківщини» – над 21.

13 законопроектів були розроблені за участю членів групи «За майбутнє», 12 – за участю «Європейської солідарності», 9 – «Голосу».

Серед позафракційних депутатів законотворчою діяльністю найбільше займалися Муса Магомедов і Сергій Шахов.

Нагадаємо, як народні депутати працювали протягом минулого пленарного тижня, можна прочитати в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: