В Україні почав роботу Офіс генерального прокурора

Читать на русском
В Україні з 2 січня запрацював Офіс генерального прокурора (ОГП), який прийшов на зміну Генеральній прокуратурі.

В Україні з 2 січня запрацював Офіс генерального прокурора (ОГП), який прийшов на зміну Генеральній прокуратурі.

Про це йдеться на сайті відомства.

Переатестація Генпрокуратури: в одній із комісій співбесіду не пройшов кожен третій прокурорЧлен кадрової комісії з переатестації прокурорів розповів, на чому найчастіше прогоряли прокурори під час співбесіди.

Згідно з інформацією на сайті, він матиме 12 департаментів, вісім окремих управлінь, дві спеціалізовані прокуратури та 1500 працівників замість 2500 співробітників ГПУ, передбачених законодавством.

Як повідомив генеральний прокурор Руслан Рябошапка, після атестації 1339 прокурорів в ГПУ залишилося 610 прокурорів, яким запропонували перейти до Офісу генерального прокурора. Він пообіцяв почати конкурс на більш ніж 200 вакансій із 20 січня.

Нагадаємо, 19 вересня Верховна рада схвалила закон про реформування Генпрокуратури. Відповідно до закону, замість діючої структури органів прокуратури відбудеться побудова після проведення атестації прокурорів нової структури у вигляді: Офіс генерального прокурора, обласні прокуратури, окружні прокуратури. При цьому генпрокурору передбачається надати право ліквідовувати і реорганізовувати окружні та обласні прокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: