Рябошапка повідомив про підвищення зарплат прокурорам

Читать на русском
Генпрокурор зазначив, що цей рівень поки не може бути таким, як у спеціалізованих антикорупційних інститутах.

Уряд схвалив рішення про підвищення зарплат прокурорам Офісу генпрокурора від 50% до 70%.

Про це генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив на брифінгу про початок роботи Офісу генпрокурора в четвер, 26 грудня, пише пресслужба відомства.

«Завдяки уряду,зарплати прокурорів істотно підвищені - від 50 до 70%. Зараз постанова вже ухвалена, вона оформляється в секретаріаті Кабінету міністрів. Я думаю, незабаром буде опублікована, і прокурори оновленої прокуратури отримуватимуть інші заробітні плати», - сказав Рябошапка.

Генпрокурор зазначив, що цей рівень поки не може бути таким, як в спеціалізованих антикорупційних інститутах, оскільки «на те вони й спеціалізовані, які мають трохи інші гарантії захисту, в тому числі заробітні плати». Але це досить серйозне підвищення заробітних плат і досить серйозні гарантії.

«Можливо, десь ми виходимо на рівень заробітних плат у НАБУ. Крім того, передбачається, що буде зовсім інша система розподілу справ і система оцінки того, як прокурори виконують свої повноваження. За результатами відповідно будуть застосовуватися преміювання та бонуси», - додав генпрокурор.

Раніше Рябошапка підписав наказ про початок роботи Офісу генерального прокурора.

Також нагадаємо, Рябошапка розповів про завершення атестації прокурорів ГПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: