Новий склад ВККСУ не обрано в терміни, обіцяні Рябошапкою

Читать на русском
Руслан Рябошапка не виконав обіцянку щодо обрання нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Руслан Рябошапка не виконав обіцянку про те, що новий склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України буде обраний протягом місяця після припинення повноважень попереднього складу.

Обіцянку він давав у серпні в статусі заступника керівника Офісу президента, нагадує «Слово і Діло».

«Вища кваліфікаційна комісія – це жертва, умовно кажучи, номер один. Закон передбачає припинення повноважень всіх членів комісії як органу, який не впорався зі своїми завданнями. Нові члени будуть обрані протягом дуже швидкого терміну. Ми плануємо, що це 30 днів, що цих 30 днів вистачить для всіх процедур, щоб вибрати нових представників органу, який буде відбирати суддів», – заявив Рябошапка.

7 листопада у зв'язку з ухваленням закону «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління» повноваження нинішнього складу ВККСУ закінчилися.

Станом на 6 грудня, через місяць після припинення повноважень попереднього складу, новий склад ВККСУ не обрано. Отже, ексзаступник керівника ОПУ, а тепер генеральний прокурор, свою обіцянку провалив.

Нагадаємо, Руслан Рябошапка анонсував кримінальні провадження, в яких фігурантами можуть бути народні депутати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: