Україна і РФ підписали контракт на транзит газу на п’ять років

Читать на русском
Україна і Росія підписали контракт на транзит газу на п’ять років. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Україна і Росія підписали контракт на транзит газу на п’ять років. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, сторони можуть продовжити контракт ще на десять років.

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

«Кінець року, але не досягнень. Україна підписала контракт на транзит газу на п’ять років, впродовж яких ми отримаємо понад $7 мільярдів.Сторони можуть продовжити контракт ще на десять років», - написав Зеленський у Telegram-каналі.

«Українська ГТС буде завантажена, а це - енергетична безпека та добробут українців! Мінімально гарантована прокачка - 65 мільярдів кубометрів газу в перший рік і по 40 мільярдів у наступні чотири. Фактично ж прокачувати можемо більше. Європа знає, що ми не підведемо в енергетичній безпеці», - зазначив президент.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі заявив, що газові контракти позитивно вплинуть на енергетичні ринки і стануть значним фактором зниження ціни газу.

«У результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз сторони підписали новий газовий контракт. Наша команда захистила національні інтереси України. Це позитивно вплине на енергетичні ринки і стане значним фактором зниження ціни газу на ринку», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше очільник оператора «Газотранспортної системи України» Сергій Макогон оголосив про завершення чотириденного переговорного процесу з «Газпромом» щодо транзиту газу. Він додав, що українська сторона вирушила в Брюссель для підписання угоди зі словацьким оператором ГТС Eustream.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: