Дискусія до втрати пульсу і схуднення: які безглузді обіцянки дають політики

Читать на русском

Українські політики дають так багато обіцянок, що іноді доходять до абсурду у своїх висловлюваннях: хтось обіцяє лягти під парламентською трибуною, щоб не допустити «продажу батьківщини», а хтось – вести дискусію до втрати пульсу. На жаль чи на щастя, такі емоційні обіцянки майже ніколи не виконують. «Слово і Діло» зробило добірку найбезглуздіших зобов'язань 2019 року.

Почнемо з дуже особистої обіцянки: голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв обіцяв схуднути, щоб надихнути інших: «Безумовно, я виконуватиму всі поради нашого дієтолога і буду подавати цим приклад. Щоб інші люди відмовлялися від шкідливої їжі, щоб вони худнули, щоб вони були більш здоровими, щоб вони жили щасливо і довго. Насамперед у Херсонській області». Похвально, що чиновник цю обіцянку виконав. За місяць Гусєв прийшов до студії телеканалу «1+1» і зважився – мінус 8 кілограмів.

Олег Ляшко в період президентської виборчої кампанії обіцяв об'їхати на своєму «ляшкобусі» всю Україну: «Без усяких понтів цей автобус нормальний, облаштований. Вода, шматок хліба є, молодь є, яка готова працювати за ідею. На цьому автобусі об'їду всю країну. Доберуся до кожного райцентру». Не допомогло, вибори Ляшко з тріском програв. Не допомогла також обіцянка про те, що під час його президентства холодильник кожного українця буде повним.

Хоча Ляшко не потрапив ні на Банкову, ні до Верховної ради, в нього був інший варіант розвитку кар'єри – він обіцяв, коли залишить політику, піти в «Квартал 95». Поки його на сцені не побачили.

До речі, колись Ляшко ще обіцяв за бійки відряджати депутатів до уранових рудників. «Його стопами» пішов мер Івано-Франківська Руслан Марцінків: він обіцяв чиновникам замість доган громадські роботи.

Радує смішними обіцянками команда президента України. Сам глава держави обіцяв знаходити і прибивати народних депутатів, які співпрацюють з «рішалами». «До них уже ходять люди. Чому я так реагую на це, і вони знають, що я телефоном говорив уже трохи. Я їм казав відверто: я вас приб'ю. Знайду і вб'ю просто. Я їм сказав. Це просто ганьба», – сказав Володимир Зеленський.

Глава Офісу президента Андрій Богдан оригінально відреагував на чутки про свою бійку з главою Служби безпеки України Іваном Бакановим: «Баканов не трапляйся на моєму шляху! Наступного разу вип'ю всю кров. Будеш кішкам хвости крутити!». Один із заступників Богдана – Кирило Тимошенко – теж відзначився: «Дивіться, ніхто не буде змушувати депутатів у Верховній раді натискати кнопки. Ми хочемо, щоб у нас всередині команди були максимальні дискусії, до втрати пульсу».

Народний депутат Нестор Шуфрич в перший день роботи нового парламенту пообіцяв, що за місяць буде завершувати кожен свій виступ словами «А Петро Порошенко серед нас». У свою чергу, Олександр Дубінський обіцяв щоранку зустрічати Порошенка в Раді: «Він втік за кордон і чекає повернення до парламенту. Я його там теж чекаю. Сподіваюся, як і ви. Ми його будемо зустрічати щоранку. Так, як зустрічали перед ДБР, коли він приходив на допит. Щоранку, Петро Олексійович, на вас чекатиме така зустріч». Але Дубінський чомусь потім передумав, можливо тому, що сам не завжди ходить до Ради.

Українці можуть бути спокійні за свою Батьківщину: нардеп Максим Бужанський заявив, що якщо її будуть продавати, він ляже перед парламентською трибуною, поки його звідти не винесуть.

Нагадаємо, раніше ми писали, які дурні обіцянки давали народні депутати VIII скликання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: