Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла, що не буде голосувати за рішення парламенту щодо дострокових місцевих виборів в квітні 2020 року

1 жовтня 2019 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла, що не буде голосувати за рішення парламенту щодо дострокових місцевих виборів квітні 2020 року. "Моя позиція наступна: я за строкові місцеві вибори, не так багато часу залишилося, і повірте, між нами дуже багато роботи аби підготуватися,провести їх вчасно, аби вони були забезпечені прозоро, демократично тощо. Щодо формуми Штанмайера: я не бачу на сьогодні аргументів чому ми повинні проводити вибори на Донбасі. Ми не маємо безпекових питань вирішених, закриття кордону...()І якщо ми говоримо про вибори в квітні, то це неможливо.Я не буду голосувати за це рішення в парламенті" (відео 01 34).
Архів
Сказано 1 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/lb3joWbfNNE?t=94
  • https://prm.ua/emisiya-grivni-znishhennya-usih-program-rozvitku-i-skasuvannya-viboriv-kabmin-prezentuvav-svoyu-antikrizovu-programu/

Результат

26 березня 2020 року Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді внести деякі зміни до Держбюджету-2020, зокрема, скоротили фінансування місцевих виборів, що заплановані на жовтень.Спочатку на місцеві вибори цього року було закладено 2,16 млрд грн.

Обіцянка отримує статус "архів", тому, що Верещук не могла голосувати за рішення парламенту щодо дострокових місцевих виборів в квітні 2020 року, бо таке рішення не виносилося в парламент.