Скасування недоторканності: «Опоплатформа» не оскаржила закон у КСУ, як обіцяв Льовочкін

Читать на русском
Опозиційна платформа не оскаржила закон про скасування депутатської недоторканності в Конституційному суді.

Народний депутат Сергій Льовочкін не виконав обіцянку про те, що фракція «Опозиційної платформи – За життя» оскаржить закон про скасування депутатської недоторканності в Конституційному суді.

Таку обіцянку депутат давав 3 вересня, нагадує «Слово і Діло».

«Крім того, цей законопроект був ухвалений з процедурними порушеннями. Тому зараз ми будемо йти двома шляхами. Перший – це його скасування в Конституційному суді. Другий – ми запропонуємо Верховній раді новий законопроект про скасування депутатської недоторканності, який передбачає скасування недоторканності за кримінальні правопорушення. Все, що стосується політичної діяльності, а до такого, на жаль, можуть відноситися і окремі кримінальні справи, які порушувалися проти народних депутатів – це повинно бути виключено», – обіцяв Льовочкін.

Однак 18 жовтня в Конституційному суді у відповідь на запит «Слово і Діло» повідомили, що ОПЗЖ не зверталася з оскарженням закону про скасування недоторканності. Отже, обіцянку Льовочкін не виконав.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Верховна рада голосувала за зміни до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: