Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Льовочкін пообіцяв, що фракція оскаржить закон про скасування депутатської недоторканості у Конституційному Суді

3 вересня 2019 року народний депутат України Сергій Льовочкін пообіцяв, що фракція оскаржуватиме закон про скасування депутатської недоторканості у Конституційному Суді. "Крім того, цей законопроект було прийнято з процедурними порушеннями. Тому зараз ми йтимемо двома шляхами. Перший – це скасування його у Конституційному Суді. Другий – ми запропонуємо Верховній Раді новий законопроект про скасування депутатської недоторканності, який передбачає скасування недоторканності за кримінальні правопорушення. Все, що стосується політичної діяльності, а до такого, на жаль, можуть відноситися і окремі кримінальні справи, які порушувалися проти народних депутатів з політичних мотивів, – це має бути виключено", - пообіцяв нардеп.
Виконано
Сказано 3 вересня 2019 р.

Джерело

  • http://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/sergej_ljovochkin_oppozicionnaja_platforma_l_za_zhizn_predlozhit_alternativnyj_zakonoproekt_po_otmene_deputatskoj_neprikosnovennosti.html
  • 1
  • https://espreso.tv/news/2020/01/31/opzzh_oskarzhuye_skasuvannya_deputatskoyi_nedotorkannosti_v_konstytuciynomu_sudi
  • http://ccu.gov.ua/sites/default/files/3_39.pdf
  • http://www.ccu.gov.ua/novyna/do-konstytuciynogo-sudu-ukrayiny-nadiyshlo-konstytuciyne-podannya-shchodo-nedotorkanosti?fbclid=IwAR2KxMVpTue4hvO7_DK5_BRcG2-6JaP9V4HEHIkuJPEyAW2Uwbme4Om4DdM

Результат

18 жовтня 2019 року у відповідь на наш запит КСУ повідомив, фракція не зверталася що до оскарження закону про скасування депутатської недоторканості.

31 січня 2020 року до КСУ надійшло подання 50 народних депутатів щодо відповідності Конституції України Закону «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканості народних депутатів України)» від 3 вересня 2019 року. Всі депутати від фракції лишили свій підпис у поданні.