У шести ОТГ відбудуться перші місцеві вибори

Читать на русском
Вибори відбудуться в трьох ОТГ Дніпропетровської області, одній ОТГ у Львівській області, одній ОТГ у Сумській області та одній ОТГ у Чернівецькій області.

У шести ОТГ на 29 грудня заплановано проведення перших місцевих виборів.

За інформацією пресслужби ЦВК, вибори пройдуть в ОТГ в Дніпропетровській, Львівській, Сумській та Чернівецькій областях.

Перший етап децентралізації завершився. Чого досягли та що гальмує створення ОТГ?Уряд України на засіданні в середу, 23 січня, затвердив план заходів щодо реалізації другого етапу реформи децентралізації. Підбили підсумки першого етапу реформи фахівці.

Вибори відбудуться в трьох ОТГ Дніпропетровської області, одній ОТГ у Львівській області, одній ОТГ у Сумській області та одній ОТГ у Чернівецькій області. У виборах братимуть участь 22 політичні партії.

У виборах можуть взяти більше 55,7 тис. виборців на 136 виборчих округах. Голосування відбудеться на 55 виборчих дільницях.

«Нагадуємо, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем ​​голосування, тобто сьогодні, 27 грудня 2019 року. Ведення передвиборної агітації після закінчення цього терміну забороняється», - йдеться в повідомленні.

Результати виборів в одномандатних виборчих округах маюють встановити не пізніше п'ятого дня з дня голосування - до третього січня 2020 року включно; в багатомандатних округах - до восьмого січня 2020 року.

Раніше була названа сума бюджету ЦВК на 2020 рік.

Також нагадаємо, ЦВК нагадала про день тиші напередодні виборів в ОТГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: