Стартував процес висунення кандидатів на вибори в ОТГ

Читать на русском
Подача в територіальні виборчі комісії (ТВК) документів для реєстрації кандидатів триватиме до 27 листопада включно.

Стартував процес висунення кандидатів на місцевих виборів 22 грудня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба Центральної виборчої комісії (ЦВК) в Facebook.

Відзначається, що 18 листопада розпочинається процес висунення кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Перший етап децентралізації завершився. Чого досягли та що гальмує створення ОТГ?Уряд України на засіданні в середу, 23 січня, затвердив план заходів щодо реалізації другого етапу реформи децентралізації. Підбили підсумки першого етапу реформи фахівці.

Подача в територіальні виборчі комісії (ТВК) документів для реєстрації кандидатів триватиме до 27 листопада включно. А до 28 листопада включно ТВК прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів.

«Слід зазначити, що близько 30 політичних партій подали до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь їхніх місцевих організацій в перших місцевих виборах разом з копією статуту партії», - йдеться в повідомленні.

Перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, призначені на 22 грудня 2019 року, відбудуться в 86 об'єднаних територіальних громадах (ЗТВ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міській ОТГ) у 21 області України.

За попередніми підрахунками, в цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців. У ЦВК повідомили, що загальна сума на їхню підготовку і проведення складає 21 млн 842,2 тис. грн.

Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах 16 громадським організаціям.

Раніше ЦВК зареєструвала В'ятровича народним депутатом.

Також нагадаємо, ЦВК скасувала реєстрацію 4 кандидатів в нардепи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: