«Газпром» сплатив Україні майже 3 млрд доларів, у «Нафтогазі» підтвердили (доповнено)

Читать на русском
Як повідомив представник російської компанії, виплата відбулася в терміни, передбачені протоколом між «Газпромом» і «Нафтогазом» від 20 грудня.

«Газпром» виплатив Україні майже 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це пише Інтерфакс із посиланням на словами представника «Газпрому».

Контракт із «Газпромом»: чи будуть прямі поставки газу з РФМіністр енергетики запевняє, що домовленості щодо газу між Україною і РФ не передбачають прямого постачання російського газу.

Як повідомив представник російської компанії, виплата відбулася в терміни, передбачені протоколом між «Газпромом» і «Нафтогазом» від 20 грудня.

Пізніше в «Нафтогазі» підтвердили отримання майже 3 млрд доларів від російського «Газпрому». Про це йдеться в повідомленні НАК у Facebook.

Повідомляється, що НАК отримав від «Газпрому» 2,918 млрд доларів компенсації на виконання рішення Стокгольмського арбітражу 2018 року. Таким чином, сумарно за результатами транзитного арбітражу «Нафтогаз» отримав 5 млрд доларів.

Раніше стало відомо, що 20 грудня Москва і Київ оголосили про узгодження нового контракту щодо транзиту газу (чинний закінчується 31 грудня 2019 року) терміном на п'ять років, а також про врегулювання взаємних претензій між «Газпромом» і «Нафтогазом». До кінця грудня «Газпром» повинен виплатити «Нафтогазу» 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу за недопостачання газу в рамках контракту на його транзит до Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: