«Нафтогаз» і «Газпром» узгодять новий контракт про транзит газу

Читать на русском
Нафтогаз і Газпром зустрінуться, щоб узгодити умови нового контракту про транзит газу в столиці Австрії Відні.

У четвер, 26 грудня, представники НАК «Нафтогаз України» й російського «Газпрому» зустрінуться, щоб узгодити умови нового контракту про транзит газу.

За словами виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка, завершити узгодження договорів планують 27 грудня, але при необхідності продовжать роботу вихідними днями.

Договір про транзит газу: хто вплинув на РФ і що буде з цінамиУкраїна і РФ домовилися про транзит газу строком на п'ять років з можливістю пролонгації ще на десять років.

Зустріч відбудеться в столиці Австрії Відні.

Очікується, що буде узгоджено п'ятирічний контракт про транзит російського газу по українській газотранспортній системі.

Раніше очільник Міненерго Росії Олександр Новак у коментарі російським ЗМІ заявив, що угода має бути підписана у вихідні.

20 грудня Москва і Київ оголосили про узгодження нового контракту щодо транзиту газу (чинний закінчується 31 грудня 2019 року) терміном на п'ять років, а також про врегулювання взаємних претензій між «Газпромом» і «Нафтогазом». До кінця грудня «Газпром» повинен виплатити «Нафтогазу» 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу за недопостачання газу в рамках контракту на його транзит до Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: