Суд надав НАБУ доступ до документів судової адміністрації Києва

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про надання тимчасового доступу до речей та документів.
Державна судова адміністрація

Суд надав детективу Національного антикорупційного бюро тимчасовий доступ до документів територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Києві.

Таке рішення 11 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ розслідує можливе привласнення коштів Держсудовою адміністрацією при здійсненні закупівель оргтехніки для потреб судів України за рахунок державного бюджету. Перемогу у тендері отримала «Компанія КИТ» з сумою у 30,5 млн грн. Водночас, експертиза встановила, що вартість куплених товарів на дату тендера становила на 10,97 млн грн менше. Під час подачі документів «Компанія КИТ» вказала, що майнові права на комп'ютерну програму «Автоматизована система звукозапису та протоколювання судових засідань «Акорд» належать їй.

Однак детектив вважає, що це неправда. Тому детектив просить надати доступ до тендерних документів, які зберігаються у київській ДСА. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, 9 квітня НАБУ проводило обшук у судовій адміністрації. Пізніше, суд не зобов'язав НАБУ повернути майно, яке орган вилучив у судовій адміністрації. Водночас компанія-фігурант справи просила НАБУ закрити справу Держсудової адміністрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: