Справа Держсудової адміністрації: суд не задовольнив скаргу фігуранта

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив фігуранту справи у скарзі на неповернення нібито тимчасово вилученого майна Національним бюро.

Суд не задовольнив скаргу особи, в якої детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук 7 серпня 2018 року у кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення коштів Державною судовою адміністрацією при здійсненні закупівель оргтехніки для потреб судів України за рахунок державного бюджету.

Таке рішення 4 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду скарги, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 7 серпня 2018 року детективи провели обшук у невідомого, під час якого вилучили наступне майно: два ноутбуки, дві флешки і два жорстких диски. Вказана техніка визнана речовими доказами. Водночас адвокат цієї особи вимагав повернути його клієнту вилучене майно.

Своєю чергою детектив повідомив, що частину вилученого майна було повернуто власнику, а два жорсткі диски містять дані, які мають значення для розслідування кримінального провадження.

Вивчивши скаргу, суддя її залишила без задоволення.

Нагадаємо, 9 квітня НАБУ проводило обшук у судовій адміністрації. Пізніше, суд не зобов'язав НАБУ повернути майно, яке орган вилучив у судовій адміністрації. Водночас компанія-фігурант справи просила НАБУ закрити справу Держсудової адміністрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: