Обшук у судовій адміністрації: компанія просила НАБУ закрити справу

Читать на русском
Столичний райсуд не зобов'язав Національне бюро розглянути клопотання адвоката фірми про закриття справи.

Суд повернув скаргу представника компанії «КИТ» на бездіяльність Національного антикорупційного бюро, яка виразилася у не розгляді в строк клопотання про закриття кримінального провадження за фактами можливого придбання Державною судовою адміністрацією товарів за завищеними цінами.

Таке рішення 7 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 7 грудня 2018 року представник компанії «КИТ» подав клопотання про закриття справи ДСА, оскільки детективи провели достатньо слідчих дій. Проте детектив не розглянув документ протягом 3 днів. У зв'язку з цим фірма подала скаргу до суду на бездіяльність детектива, в якій просила розглянути клопотання і закрити справу. Проте суд повернув скаргу компанії «КИТ», оскільки вона подана з пропуском встановленого законом строку для оскарження бездіяльності.

Нагадаємо, 9 квітня НАБУ провело обшук у приміщенні ДСА в Києві. Вказана слідча дія проводилася у межах кримінального провадження за фактами можливого придбання ДСА за завищеними цінами паратно-програмних комплексів записування та відтворення звуку та зображення у компанії «КИТ». Попередня кваліфікація справи – частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном). Під час обшуків детективи вилучили деяке майно, яке суд не зобов'язав НАБУ повернути ДСА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: