Суд змінив запобіжний захід фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Верховний суд Російської Федерації в апеляції знизив вирок Північно-Кавказького окружного військового суду всім фігурантам справи Першої Сімферопольської групи Хізб ут-Тахрір.

Верховний суд Російської Федерації в апеляції знизив вирок Північно-Кавказького окружного військового суду всім фігурантам справи «Першої Сімферопольської групи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє видання «Ґрати».

Як повідомляється, п'ятьом фігурантам справи скоротили термін ув'язнення на пів року.

«Теймур Абдуллаєв засуджений до 16 з половиною років ув'язнення, Узеір Абдуллаєв - до 12 з половиною років, Рустем Ісмаїлов - до 13 з половиною, Еміль Джемаденов і Айдер Салединов - до 11 з половиною років колонії суворого режиму», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, «Радіо Свобода» повідомляє, що на засіданні суду були присутні міжнародний спостерігач з Нідерландів Тиман Каувин, представник посольства Сполучених Штатів Софія Будай і міжнародний спостерігач з Європейського союзу Каміла Ласкевич.

Також наголошується, що в залі суду і на вулиці були присутні близько 70 осіб. Фігуранти справи брали участь у засіданні відеозв'язком: з СІЗО Таганрога і СІЗО-5 Ростова-на-Дону.

Нагадаємо, раніше так званий «Верховний суд» анексованого Криму відхилив апеляції адвокатів двох фігурантів другого сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Рези Изетова і Аліма Карімова. Вони перебуватимуть у СІЗО до 15 лютого 2020 року.

Крім того, так званий «Верховний суд» анексованого Криму залишив під арештом чотирьох фігурантів другого сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: