У фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» стався напад у СІЗО - адвокат

Читать на русском
У суботу, 14 грудня, стало відомо про погіршення стану здоров'я кримськотатарського активіста Шабана Умерова.

У суботу, 14 грудня, стало відомо про погіршення стану здоров'я кримськотатарського активіста Шабана Умерова, який є фігурантом другого сімферопольського «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє правозахисна організація «Кримська солідарність» в Facebook із посиланням на адвоката Назіма Шейхмамбетова.

За словами адвоката, у політв'язня Умерова істотно погіршився стан здоров'я через проблеми, які загострилися в умовах СІЗО. Напередодні у нього стався сильний напад у СІЗО.

«У слідчому ізоляторі вже тривалий час він відчуває біль в області серця і печіння, це супроводжується головними болями, пересиханням в роті, ознобом, утрудненим диханням. Кілька тижнів тому у нього був досить серйозний напад. Завдяки сусідам по камері йому вдалося відновити трохи свій стан, тобто вийти з критичного становища», - розповів Шейхмамбетов.

Адвокат зазначив, що начальнику медичної частини СІЗО було направлено заяву про надання необхідної медичної допомоги Умерову.

Нагадаємо, у Тимура Ібрагімова, фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір», після етапування з Сімферополя в СІЗО російського Ростова-на-Дону забрали всі ліки.

Раніше в РФ етапували ще п'ятьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: