У Криму п'ятьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» залишили під вартою

Читать на русском
Окупаційний «суд» в Криму відхилив апеляцію і залишив у СІЗО п'ятьох фігурантів другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

Окупаційний «суд» в Криму відхилив апеляцію і залишив у СІЗО п'ятьох фігурантів другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє «Крим.Реалії» в п'ятницю, 29 листопада.

Таким чином Фарход Базаров, Аким Бекіров, Яшар Муєдінов, Сеітвелі Сейтабдієв та Рустем Сейтхалілов залишаться під арештом до 15 лютого 2020 року.

Адвокат Сейтхалілова розповів, що його підзахисний не міг брати участь у засіданні, так як на даний момент він знаходиться в медустанові на проходженні психіатричної експертизи, призначеної слідчим у справі.

«Я клопотав про відкладення засідання, оскільки мій підзахисний не був доставлений до залу суду, але суд це клопотання відхилив. Були розглянуті всі три апеляційні скарги. Досить передбачувано вони були відхилені. Суд залишив постанову про арешт до 15 лютого в силі», - повідомив адвокат.

Відзначається, що на початку листопада суд продовжив арешт фігурантів справи Хізб ут-Тахрір до 13 січня 2020 року.

Зараз близько 90 кримчан утримують у кримських і російських в'язницях за політично вмотивованими причин, серед них професійні та громадянські журналісти Наріман Мемедемінов, Сервер Мустафаєв, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Рустем Шейхалієв та інші.

Нагадаємо, що раніше в Криму було знайдено мертвим зниклий безвісти кримський татарин. Чоловіка знайшли мертвим і з понівеченим обличчям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: