У Криму продовжили арешт шести фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Підконтрольний РФ «суд» в окупованому Криму ухвалив рішення про продовження запобіжного заходу шістьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір».

Підконтрольний РФ «суд» в окупованому Криму ухвалив рішення про продовження запобіжного заходу шістьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Суд» вирішив продовжити арешт шістьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір». Так, активісти Айдер Джеппаров, Риза Омеров, Енвер Омеров, Руслан Нагаєв, Ленур Хахілов і Ескендер Сулейманов залишилися під вартою до 5 лютого.

«Всі скарги були відхилені судом. Не були взяті до уваги всі основні доводи, які нами вже неодноразово викладалися», - розповів адвокат Костянтин Рустемов.

Крім того, під час судового засідання Сулейманов заявив, що окупаційний «суд» має враховувати всі доводи і не бути на стороні обвинувачення. Також він заявив, що вимагає, щоб щодо нього застосовувалися норми Женевської конвенції.

Нагадаємо, в п'ятницю, 15 листопада, в російському суді в Ростові-на-Дону розпочався розгляд справи щодо 8 фігурантів другого Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір». Російський прокурор оголосив звинувачення усім кримськотатарським активістам. Також один із активістів заявив про відвід судді.

Відзначимо, США засудили вирок фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: