МЗС висловило протест через вирок фігурантам справи «Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Звинувачення кримчан в участі в діяльності терористичної організації МЗС України називає сфабрикованим.

МЗС України висловило протест РФ через вирок, винесений шести кримчанам у «справі Хізб ут-Тахрір».

Відповідну заяву було розміщено на сайті відомства у вівторок, 12 листопада.

Рішення Південного окружного військового суду РФ українська сторона вважає політично вмотивованим, оскільки суд проігнорував відсутність доказової бази і підтримав запит боку звинувачення, засудивши Мусліма Алієва до 19 років, Інвер Бекірова до 18 років, Еміра-Усеіна Куку і Вадима Сірука до 12 років, Рефата Алімова до 8 років, Арсена Джеппарова до 7 років позбавлення волі.

Звинувачення кримчан в участі в діяльності терористичної організації МЗС України називає сфабрикованим.

«Це ганебне рішення в черговий раз підтвердило, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується російською окупаційною адміністрацією для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу», - йдеться в заяві.

Українські дипломати також закликали міжнародне співтовариство засудити це неправомірне рішення і посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-агресора із метою припинення порушень Росією прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України в РФ і відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних межах.

Раніше підконтрольний РФ суд в анексованому Криму продовжив арешт вісьмом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір». Вони залишаться в слідчому ізоляторі до 15 лютого 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: