У Криму продовжили арешт фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
За інформацією, окупаційний Київський районний «суд» Сімферополя залишив під вартою активістів.

У Сімферополі «суд» продовжив арешт семи фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

За інформацією, окупаційний Київський районний «суд» Сімферополя залишив під вартою активістів Якима Бекирова, Яшар Муедінова, Іззета Абдуллаєва, Асана Яніково, Сервета Газиева, Меджитов Абдурахманова і Владлена Абдулкадирова. Активістам продовжили арешт до 15 лютого 2020 року.

«Сьогодні під час засідання наші підзахисні заявили, що вони вважають себе громадянами України і вимагали, щоб щодо них застосовувалися норми міжнародного права, зокрема, IV Женевську конвенцію... Суд не задовольнив наші клопотання. Таким чином, запобіжний захід залишився, як і раніше, утримання в СІЗО до 15 лютого», - розповів адвокат активістів Назім Шейхмамбетов.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року в Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар. У тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Всього силовиками РФ були затримані 24 активіста. Їх підозрюють в участі та організації осередку забороненої в Росії і анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір». Обвинуваченими у цій справі є 25 кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: