Пристайко пояснив нові правила поїздок до Росії

Читать на русском
За його словами, запровадження закордонних паспортів на в'їзд на територію Росії дасть додаткові гарантії для громадян у здобутті консульської допомоги.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко пояснив нові правила поїздок в Росію.

Про це він написав у Twitter.

За його словами, запровадження закордонних паспортів на в'їзд на територію Росії дасть додаткові гарантії для громадян у здобутті консульської допомоги.

«Поїздки виключно за закордонними паспортами до РФ дають додаткові гарантії. Втрата старої аналогової «книги» - це 9 кіл пекла бюрократії для повернення в Україну. Цифрова база даних із біометричними паспортами - це швидкий і дієвий інструмент допомоги від наших консулів», - зазначив міністр.   Міністр також зазначив, що виїзд за закордонним паспортом дасть можливість не допустити уникнення відповідальності в РФ боржників по аліментах і осіб, які порушили українське законодавство.   «Відтепер прикордонники швидше і без перешкод отримають повну картину про те, хто залишає нашу державу і з чим», - підкреслив Пристайко.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що прийшов час для переходу на режим перетину українсько-російського кордону за закордонними паспортами для самих українців.

Також нагадаємо, за інформацією міністра, на засіданні ТКГ Україні не вдалося домовитися про обмін полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: