У Мінську узгодять дату припинення вогню - Пристайко

Читать на русском
На засіданні Тристоронньої контактної групи, яке заплановане на 18 грудня, уточнять списки для обміну полонених і дату припинення вогню на Донбасі.

На засіданні Тристоронньої контактної групи, яке заплановане на 18 грудня, уточнять списки для обміну полонених і дату припинення вогню на Донбасі.

Про це заявив глава МЗС Вадим Пристайко, пише Інтерфакс-Україна.

«Сподіваюся, що в середу буде оголошено конкретну дату припинення вогню ... До кінця року, сподіваюся, ми обміняємо наших військовополонених, і ця домовленість також буде досягнута в середу», - сказав міністр у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу Інтер.

Також він сподівається, що в середу відбудуться засідання робочих груп ТКГ: «група з безпеки оголосить про припинення вогню, погодить нові ділянки для розведення і вимагатиме від ОБСЄ верифікації. Гуманітарна група буде остаточно звіряти списки (на обмін - ред.)».

У вівторок, 17 грудня, за словами Пристайка, Україна проситиме в ОБСЄ зміни мандата Спеціальної моніторингової місії (СММ) таким чином, щоб отримати точну інформацію щодо розведення сил на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що Україна готова на серйозні компроміси при обміні утримуваними особами для повернення максимальної кількості українців.

Зустріч лідерів «нормандської четвірки» - Росії, України, Німеччини і Франції - пройшла 9 грудня о Парижі. За підсумками переговорів український президент Володимир Зеленський заявив про досягнуту домовленість провести обмін обмін утримуваними особами в форматі «всіх на всіх» до 31 грудня.

10 грудня в «ДНР» підтвердили, що обмін полоненими за формулою «88 на 53» може відбутися між Донецьком і Києвом до кінця 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: