Пристайко назвав дату оголошення нового перемир'я на Донбасі

Читать на русском
Очільник Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що нове перемир'я на Донбасі буде оголошено 20 або 21 грудня.

Очільник Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що нове перемир'я на Донбасі буде оголошено 20 або 21 грудня.

Пристайко зазначив, що на нормандській зустрічі сторони домовилися про низку рішень. По-перше, звільнення «всіх узгоджених на всіх узгоджених» людей.

Підсумки нормандської зустрічі в Парижі: чи наблизилася Україна до мируЗа підсумками зустрічі сторони підписали спільні узгоджені висновки про підтримку раніше взятих на себе домовленостей і прихильність Мінським угодам.

«По-друге, стійке, постійне і повне припинення вогню. Оголошення про припинення вогню) буде 20 або 21 грудня. І ми побачимо, чи можливий подальший прогрес», - зазначив він у інтерв'ю «УНІАН».

Нагадаємо, на Донбасі протягом минулої доби, 15 грудня, збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.

Як відомо, вперше після трирічної перерви в Парижі 9 грудня відбувся саміт «нормандської четвірки». Крім того, відбулася перша зустріч російського і українського лідерів, які до цього говорили лише телефоном.

«Слово і Діло» писало, чим закінчилася перша зустріч Путіна й Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: