Пристайко назвав «червону лінію» для нормандської зустрічі

Читать на русском
Пристайко назвав основні елементи позиції української сторони під час зустрічі нормандської четвірки.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко назвав основні елементи позиції української сторони під час зустрічі «нормандської четвірки».

«Повне і постійне припинення вогню, наш контроль над кордоном єдиної неподільної держави, роззброєння і виведення незаконних збройних формувань, місцеві вибори за нашим законодавством – основні елементи позиції... Немає значення, за спільним столом переговорів чи тет-а-тет», - написав він у Twitter.

Нормандський формат: як проходили переговори в 2014-2018 рокахНормандська четвірка 9 грудня проведе переговори. Востаннє в такому форматі збиралися у 2016 році.

За словами очільника МЗС, головна «червона лінія», від якої не відступить українська делегація – «міжнародно визнаний державний кордон України».

Нагадаємо, 9 грудня відбудеться зустріч у нормандському форматі на рівні лідерів країн. Участь у зустрічі підтвердили президент України Володимир Зеленський, глава РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Майданчиком для переговорів стане Єлисейський палац. Переговори в резиденції президента Франції заплановані на другу половину дня 9 грудня. Саміт стартує о 17:00, а спільна конференція учасників розпочнеться о 20:00.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: