Внаслідок сутички на Хрещатику постраждало четверо правоохоронців

Читать на русском
У п'ятницю, 20 грудня, внаслідок сутички на вулиці Хрещатик у центрі Києва постраждало четверо правоохоронців.

У п'ятницю, 20 грудня, внаслідок сутички на вулиці Хрещатик у центрі Києва постраждало четверо правоохоронців. Восьмеро осіб після сутички доставили до управління поліції для надання пояснень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

«Сьогодні на вулиці Хрещатик до працівників поліції під час несення служби підійшла група агресивно налаштованих осіб. Вони почали нецензурно висловлюватися, унаслідок чого виник конфлікт. У відповідь на вимоги поліцейських припинити правопорушення молодики застосували сльозогінний газ та влаштували штовханину. Для припинення протиправних дій молодиків поліція у відповідь використала сльозогінний газ та один із поліцейських здійснив попереджальний постріл у повітря», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подію зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Печерського управління поліції. Після першочергової перевірки діям правопорушників буде надана правова кваліфікація.

«Наразі до управління поліції доставлено 8 учасників події для встановлення їх анкетних даних, надання пояснень та з’ясування обставин події. Четверо поліцейських звернулися по медичну допомогу», - додали у відділі комунікації.

Нагадаємо, 17 грудня в центрі Києва в урядовому кварталі проходили акції протесту, зокрема проти закону про відкриття ринку землі. Активісти намагалися встановити намети на проїжджій частині вулиці Грушевського, після чого почалися сутички з поліцією.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, у сутичках під Верховною радою брали участь до 500 осіб. Правоохоронці затримали 26 людей, однак згодом їх відпустили.

Вчора, 19 грудня, представники Національного корпусу та аграрії перекрили Хрещатик в Києві в рамках акцій проти запровадження ринку землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: