Мітинг проти ринку землі: затримали 26 учасників, є постраждалі

Читать на русском
За попередніми даними, через сутички затримали 26 людей, 17 правоохоронців постраждали, 2 шпіталізували.

На мітингу проти продажу землі в Києві 17 грудня сталося зіткнення силовиків і активістів. За попередніми даними, затримали 26 людей – через сутички 17 правоохоронців постраждали, 2 шпиталізували.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі телеканалу НАШ.

«На цю мить у нас 17 потерпілих правоохоронців, двоє з них перебувають у медичних закладах, і 26 затриманих правопорушників», – повідомив Шкіряк.

При цьому він не назвав кількість постраждалих з-поміж мітингувальників.

Також відомо, що співробітники поліції були змушені застосувати сльозогінний газ, оскільки їх облили зеленкою. Це сталося після того, як правоохоронці попросили прибрати намети, що заважають проїзду транспорту.

В Україні готуються відкрити ринок землі: що обіцяли партії, Кабмін і президентРинок землі готуються запустити в Україні з жовтня 2020 року. Зібрали, що обіцяли з цього приводу президент і політичні партії.

Крім того, на сайті поліції Києва зазначено, що правоохоронці знесли намети. При цьому в поліції повідомляють, що активісти не підкорилися вимогам правоохоронців, а замість цього «влаштували сутички, застосовували палиці та кидали каміння».

У поліції інформують, що затримали «найактивніших учасників» інциденту.

Зазначимо, 4 грудня представники аграрного сектору почали безстрокову акцію протесту під стінами ВР проти відкриття ринку землі.

Згідно з опитуваннями більшість українців проти відкриття ринку землі. Підтримують ініціативу лише 22% респондентів.

Раніше «Слово і Діло» подивилося, що з цього приводу обіцяли політики і партії. Також читайте, яка вартість гектара в країнах Європи й Північної Америки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: