У поліції прокоментували розгін мітингарів

Читать на русском
Близько другої години група осіб почала перфораторами робити отвори в асфальті, після чого було вирішено відтіснити їх, а намети вилучити.

Поліція застосувала силу проти учасників протесту під будівлею Верховної ради після того, як група людей почала встановлювати намети.

Про це повідомив голова поліції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, ці дії не відповідали заявленим форматам акцій.

«Приблизно об 11:00 усупереч заявленим форматам акцій група осіб намагалася виставити армійські намети на вулиці Грушевського. Поліція у форматі діалогу намагалася донести, щоб вони цього не робили і не перекривали надовго вулицю. Після того, як діалогу не вийшло і почалися провокації, поліція застосувала необхідну силу», – розповів Крищенко.

За його словами, після цього учасники мітингу встановили два намети, а поліція намагалась роз'яснити, що це суперечить акції та заявкам.

Він уточнив, що близько другої години група осіб почала перфораторами робити отвори в асфальті, після чого було вирішено відтіснити їх і намети вилучити.

Крищенко підкреслив, що активісти, які кидали каміння і палиці, були затримані, а саме: 26 осіб.

За даними поліції, у сутичках брали участь до пів тисячі осіб.

«З ранку було до 4500 – усі акції, які проводилися і біля Кабінету Міністрів, і біля Верховної ради. У сутичках брали участь, імовірно, до 500 осіб», – сказав голова поліції Києва.

Раніше у поліції повідомляли, що активісти не підкорилися вимогам правоохоронців, а замість цього «влаштували сутички, застосовували палиці та кидали каміння». Також, у поліції інформують, що затримали «найактивніших учасників» інциденту.

Нагадаємо, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко заявив, що аграрії не закликають до насильства, а на питанні земельної реформи часто просто піаряться політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: