ДБР проводить обшуки в спортклубі «5 елемент» і в офісі «Європейської солідарності»

Читать на русском
Слідчі Держбюро розслідувань проводять обшуки в спортклубі 5 елемент і в офісі політсили Європейська солідарність.

Слідчі Держбюро розслідувань проводять обшуки в спортклубі «5 елемент».

Як повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова, слідчі ДБР з оперативним супроводом Служби безпеки України проводять кілька обшуків, зокрема в спортклубі «5 елемент» і в офісі політсили «Європейська солідарність», лідером якої є п'ятий президент України, нардеп Петро Порошенко, пише РБК -Україна.

Труба розповів про перебіг справ щодо ПорошенкаДиректор ДБР Роман Труба розповів про проект підозри експрезиденту Петру Порошенку у справі про призначення членів Вищої ради правосуддя.

Слідчі дії проходять у рамках 2 кримінальних проваджень. Перше стосується операції купівлі-продажу заводу «Кузня на Рибальському», а друге - ймовірного зникнення інформації, що містить державну таємницю, з ситуативної кімнати Адміністрації президента.

Раніше повідомлялося, що в рамках кримінальної справи про можливе відмивання коштів та ухилення від сплати податків 17 вересня суд заарештував завод «Кузня на Рибальському». Водночас 19 листопада Київський апеляційний суд ухвалив рішення про скасування арешту нерухомості й корпоративних прав заводу.

Як відомо, завод виробляє артилерійські катери, корвети, автоматичні гранатомети, рибальські судна та продукцію машинобудування.

П'ятий президент України Петро Порошенко зараз фігурує в ще 13 кримінальних справах. Йдеться про держзраду у зв'язку з корупційними злочинами, придбанням телеканалу «Прямий», зловживанні владою, легалізації незаконних доходів від продажу заводу «Кузня на Рибальському», на який накладено арешт, а також інцидентом у Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: