Гривня обійшла всі валюти світу за темпами зміцнення - Bloomberg

Читать на русском
З початку 2019 року спостерігалося стрімке зростання гривні до долара США, яке зробило її світовим лідером за темпами зміцнення.

З початку 2019 року спостерігалося стрімке зростання гривні до долара США, яке зробило її світовим лідером за темпами зміцнення.

Про це інформує Bloomberg у п'ятницю, 20 грудня.

Чому курс долара падає, а ціни – ні?За рік курс посилився на 12 відсотків (листопад 2019-го до листопада 2018-го). За той самий період середня номінальна зарплата зросла на 16 відсотків. Перший фактор тисне на зменшення цін імпортних товарів (зменшення вартості пропозиції), каже Милованов.

«Нинішнє лідерство в світі за темпами зміцнення гривні (до долара США - ред.) може допомогти переконати більше українців, що життя за кордоном не є кращим, ніж удома», - йдеться в повідомленні.

Згідно інфографікою агентства, українська національна валюта зміцнилася до долара на 19%, тоді як російський рубль і єгипетський фунт, які йдуть на другій-третій позиції, зміцнилися на 12%.

У Bloomberg також відзначили, що в 2016 році зарплата в Польщі (в доларовому еквіваленті) була в чотири рази вищою за українську, зараз ця різниця скоротилася до 2,5 разів, що може мати важливе значення для українців.

Раніше НБУ і Кабмін обговорили зміцнення курсу гривні до долара.

Також нагадаємо, в Кабміні оцінили ймовірність падіння гривні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: