Суд відправив на повторний розподіл справу «цукрового прокурора»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці відправив справу колишнього заступника прокурора Київської області на повторний автоматизований розподіл.

Суд відправив на повторний автоматизований розподіл кримінальне провадження щодо колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Колесника та інших осіб у так званій «цукровій справі».

Таке рішення ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 5 жовтня 2017 року Соснівський районний суд міста Черкаси повертав обвинувальний акт у справі «цукрового прокурора». Однак вже 24 січня 2018 року Апеляційний суду Черкаської області це рішення скасував. Акт повернули назад до Соснівського райсуду Черкас. Надалі жодне з призначених підготовчих засідань не відбулося, і лише 13 листопада суд знову повернув САП обвинувачення. Однак цього разу Апеляційний суд Черкаської області не зміг розглянути апеляцію прокурора через відводи суддів. Тому голова цього суду подав подання до Касаційного кримінального суду про направлення цієї скарги до Київського апеляційного суду. Верховний суд його задовольнив.

Автоматизованим розподілом для розгляду апеляції САП на рішення повернути справу «цукрового прокурора» визначено колегію суддів у складі: Ірини Ященко (головуюча), Ользі Капічон і Олени Свінціцької. Проте, як з'ясувала головуюча суддя, згідно положень частини 12 статті 31 КПК України кримінальне провадження щодо обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності НАБУ, здійснюється в апеляційному порядку – колегіально судом у складі п'яти суддів. Таким чином, Ященко направила цю апеляцію на повторний авторозподіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: