Справу «цукрового прокурора» знову повернули до САП

Читать на русском
Щодо обвинуваченого в цукровій справі колишнього прокурора ніяк не можуть провести підготовче засідання і повертають акт назад.
Олександр Колесник

Ще 13 листопада 2018 року суд повернув обвинувальний акт щодо колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Колесника та інших осіб у так званій «цукровій справі».

Таке рішення ухвалила колегія суддів Соснівського районного суду міста Черкаси, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 5 жовтня 2017 року цей же суд вже повертав акт у цій справі. Однак вже 24 січня 2018 року Апеляційний суду Черкаської області це рішення скасовав. Акт повернули назад до Соснівського райсуду Черкас. Надалі жодне з призначених підготовчих засідань не відбулося, і лише 13 листопада суд знову повернув САП обвинувачення. Однак цього разу Апеляційний суд Черкаської області не зміг розглянути апеляцію прокурора через відводи суддів. Тому голова цього суду подав подання до Касаційного кримінальнлго суду про направлення цієї скарги до Київського апеляційного суду. Верховний суд його задовольнив.

Як відомо, крім Колесника в цій справі також обвинувачують екс-чиновника Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Віталія Бондаря та керівника приватної фірми Віталія Парфьонова. За версією слідства, вони організували корупційну схему з розкрадання цукру на суму 211,65 млн грн, який зберігався на складах Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» у Черкаській області (липень 2015 року - лютий 2016 року).

Нагадаємо, 31 серпня 2017 року САП передала обвинувальний акт у «цукровій справі» до суду. Раніше 16 травня 2016 року НАБУ затримало екс-заступника прокурора Київської області Колесника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: