Транзитний контракт з РФ: Оржель озвучив позицію України

Читать на русском
Міністр енергетики та навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що Україна розраховує підписати довгостроковий газовий контракт з РФ.

Міністр енергетики та навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що Україна розраховує підписати довгостроковий газовий контракт з РФ.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Для України є пріоритетом підписання довгострокового договору з чіткими обсягами транспортування газу, що забезпечить стабільність на енергетичних ринках Європи і зниження цін для кінцевих споживачів», – повідомив міністр.

Олексій Оржель підкреслив, що українська сторона має сильні позиції й ніхто не має наміру відступати від захисту українських інтересів у газових переговорах.

Попередньо, за результатами попередніх раундів переговорів, Росія пропонує Україні продовжити контракт на транзит газу на один рік після 1 січня 2020 року.

«Нафтогаз» vs «Газпром»: історія судових тяжб у Стокгольмському арбітражіНафтогаз і Газпром судяться в Стокгольмському арбітражі з 2014 року. Поки в української компанії перемог більше.

У свою чергу, пресслужба НАК «Нафтогаз України» 16 грудня повідомила, що ніяких домовленостей щодо транзиту російського газу територією України після 2019 року в переговорах з «Газпромом» наразі не досягнуто.

Як повідомлялося, черговий раунд тристоронніх консультацій щодо газу в форматі Росія – ЄС – Україна на міністерському рівні пройде 19 грудня.

Відзначимо, президент України Володимир Зеленський переконаний, що транзитний контракт буде продовжений.

Історія газових переговорів між «Газпромом» і «Нафтогазом» – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: