Як змінювалася ціна на газ у регіонах протягом останніх пів року

Читать на русском

В Україні останніми місяцями спостерігалася тенденція зниження вартості газу, але в листопаді ціну встановлено на рівні 4,9 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Це вище, ніж у жовтні, проте, як зазначили в «Нафтогазі», це найнижча ціна з 2016 року. У регіонах підсумкова вартість буде іншою, все залежить від тарифу на розподіл газу і націнки. «Слово і Діло» подивилося, як ціна змінювалася в областях протягом останнього півріччя.

У травні газ для населення в середньому в Україні коштував 8,24 грн за кубометр. Найбільше платили жителі Вінницької області, яких обслуговували ДП «Монтажник» і ТОВ «Газовик» – 8,43 грн за куб. Такий же тариф був у жителів Рівненської, Тернопільської (Кременецьке УПРГ) і Миколаївської областей. Найдешевше газ обходився жителям Львівської області, яких обслуговувало підприємство «Спектргаз» – 7,74 грн.

У червні середня ціна на блакитне паливо в Україні становила 7,70 грн за кубометр, в липні – 6,90 грн, а в серпні знизилася до 6,59 грн. Наприкінці літа найвища ціна по регіонах була в Харківській області (ПАТ «Харківгаз») – 7,78 грн, а найнижча – у Львівській області («Спектргаз») – 6,09 грн.

У вересні газ коштував ще дешевше – в середньому 6,40 грн за кубометр. Найдорожчий газ був у Вінницькій (ТОВ «Газовик»), Миколаївській та Рівненській областях – 6,59 грн. Найменше платили у Львівській області («Спектргаз») – 5,90 грн.

Минулого місяця середня ціна на газ становила 6,12 грн за кубометр, і в листопаді підвищилася до 6,90 грн (проте це все одно дешевше, ніж у травні-червні). Порівняно з жовтнем ціна в середньому зросла на 12%, а порівняно з травнем – знизилася на 16%. У цьому місяці найдорожчий газ (7,09 грн) у Вінницькій і Миколаївській областях, найдешевший – в Києві (6,47 грн).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало, як за останній рік змінювалися тарифи на газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: