Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук планує з 1 жовтня 2019 року повністю відмовитися від паперового обігу між державними органами

2 вересня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що планує з 1 жовтня 2019 року відмовитися від паперового обігу між державними органами. «З 1 жовтня ми плануємо повністю відмовитися від паперового обігу. Ми плануємо заборонити використання і обмін між державними органами папірцями», – сказав Гончарук (відео 13:36).
Не виконано
Сказано 2 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/bhFqvH4UfDk?t=816
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/616566.html
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-ostatochno-zaprovadiv-elektronnij-obmin-dokumentami
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npasearch?&from=04.09.2019&to=04.09.2019

Результат

4 вересня на сайті уряду з'явилася публікація про те, що «сьогодні» Кабмін схвалив рішення про остаточний перехід на електронний обмін документами. Однак цього рішення не було знайдено на Урядовому порталі серед 43 документів, які ухвалили 4 вересня.

2 жовтня 2019 року міністр Дмитро Дубілет повідомив, що система електронного документообігу між державними органами та міністерствами розпочала роботу, як і планувалося. Міністр розраховує, що протягом декількох місяців паперовий документообіг буде зведено до мінімуму. Таємні документи залишать в паперовій формі.

Враховуючи те, що з 1 жовтня уряд та інші державні органи повністю не відмовилися від паперового обігу, обіцянці присвоєно статус «не виконано».