100 днів Кабміну: скільки законопроектів зареєстрували Гончарук та Гройсман

Читать на русском

Рівно 100 днів працює Кабінет міністрів Олексія Гончарука і, звісно, порівняння з попередниками неминуче. «Слово і Діло» вже з'ясувало, що Гончарук досить часто дає такі ж обіцянки, як Володимир Гройсман. Сьогодні подивимося на інший аспект роботи: чий уряд більше та успішніше займався законотворчою діяльністю в перші місяці.

Кабмін Гончарука за перші 100 днів роботи вніс до Верховної ради 43 законопроекти, Кабмін Гройсмана свого часу зареєстрував утричі більше – 131 законопроект.

Однак за результативністю нинішній уряд обійшов своїх попередників. Рада IX скликання ухвалила в цілому 15 законопроектів Кабміну, а в першому читанні – 3. Ще не ставили на голосування 25 ініціатив, але жодної не відхилили. Водночас Рада VIII скликання в цілому ухвалила 12 законопроектів Кабміну Гройсмана, в першому читанні – 2, відхилила – 2 і 115 не виносили до сесійної зали.

Із законопроектів Кабміну Гройсмана за сто днів в цілому було ухвалено кілька ратифікацій, законопроект про спрощення державної реєстрації лікарських засобів, зміни для збільшення витрат на проведення ЗНО, зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій, зміни до переліку об'єктів, які не можна приватизувати. Відхилила Рада зміни щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу та виключення підприємств паливно-енергетичного комплексу з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації (але з можливістю корпоратизації).

За 100 днів роботи Гончарука і його міністрів в цілому Верховна рада схвалила 6 ратифікацій, державний бюджет на 2020 рік, зміни щодо формування державної політики в сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції, зміни до Бюджетного кодексу.

Нагадаємо, на нашому сайті можна пройти тест і спробувати відрізнити обіцянки Олексія Гончарука від того, що свого часу говорив Володимир Гройсман.

Раніше ми писали про те, як уряд Гончарука виконує обіцянки протягом трьох місяців роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: