Аваков другий місяць поспіль став найбільш високооплачуваним міністром

Читать на русском

Главі Міністерства внутрішніх справ Арсену Авакову пощастило – він другий місяць поспіль стає найбільш високооплачуваним міністром. Водночас Тимофій Милованов, якому, за даними ЗМІ, хочуть нарахувати велику премію, тільки на третьому місці в рейтингу. Хто скільки заробив у Кабінеті міністрів – на інфографіці «Слово і Діло».

Аваков заробив минулого місяця 97,6 тисяч гривень. На другому місці в рейтингу – міністр розвитку громад і територій Альона Бабак – 82,2 тисячі гривень. Міністру економіки Тимофія Милованову нарахували 79,9 тисяч гривень. При цьому ЗМІ повідомляли, що йому хочуть дати 236 тисяч гривень премії, але рішення ще не погоджено в Кабміні.

Крім того, до першої п'ятірки найбільш високооплачуваних увійшли міністр закордонних справ Вадим Пристайко (68,2 тисячі гривень) і міністр фінансів Оксана Маркарова (60,6 тисяч). Найскромнішу зарплату – всього 16 тисяч гривень – отримав міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

У заступників міністрів ситуація із зарплатами краще, в більшості відомств вони заробляють більше керівників. Тарас Качка з Міністерства економіки заробив 195,4 тисячі, інші заступники Милованова заробили щонайменше 140 тисяч – це найвищі зарплати за підсумками листопада.

Олена Зеркаль, яка вже звільнилася з Міністерства закордонних справ, заробила в листопаді 104,8 тисяч гривень, Геннадій Пліс з Мінфіну – 101,1 тисяч, Сергій Яровий з МВС – 93,9 тисяч.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Кабінет міністрів виконує обіцянки протягом трьох місяців роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: