Суд дозволив екснардепу Іщенку користуватись заарештованою квартирою

Читать на русском
Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила скаргу захисника колишнього члена парламенту щодо заарештованої квартири.
Валерій Іщенкофото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата дозволила користуватись квартирою площею понад 200 квадратних метрів колишньому народному депутату Валерію Іщенку, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач».

Таке рішення 17 жовтня ухвалила колегія суддів апеляційної палати ВАКС за результатами розгляду скарги його адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд заарештував три квартири Іщенка. Одна з них є об'єднаними двома квартирами загальною площею 204,5 кв. м. Так, адвокат екснардепа подав скаргу на арешт квартир його клієнта. Вивчивши її, суддя задовольнили апеляцію частково. Колегія суддів вирішила скасувати арешт в частині заборони розпоряджатись квартирою.

За версією слідства, екснардеп сприяв протиправному заволодінню в 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» на суму понад 20 млн грн, а також вчинення в 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн грн.

Також повідомлення про підозру у сприянні цих злочинів складено відносно ще двох осіб – фінансового радника Іщенка, а також колишнього позаштатного радника глави адміністрації президента України Михайла Бейліна.

Нагадаємо, екснардепа Іщенка суд відправив під нічний домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: