Закупівля УЗ кабелю: суд не зняв арешт з телефона директора філії

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив заарештованим мобільний телефон керівника філії УЗ, який фігурує у справі закупівлі товарів.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд залишив заарештованим мобільний телефон виконувача обов'язків директора філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Нікітіна, який детективи НАБУ вилучили у справі закупівлі кабелю.

Такі рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд і апеляційна палата ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за версією слідства, посадовці філії «Центру забезпечення виробництва» ПАТ УЗ протягом 2016-2018 років, імовірно, зловживаючи службовим становищем, нібито вступили в змову з ТОВ «Техелектропром», ТОВ «Еней» та ТОВ «Інтеркабель Київ» і безпідставно завищували очікувану вартість при проведенні публічних закупівель кабельно-провідникової продукції на загальну суму понад 225 мільйонів гривень. Таким чином, були створені штучні умови для перемоги зазначених фірм, за яких унеможливлена участь у тендерах заводів-виробників цієї продукції, в тому числі ПАТ «Одеський кабельний завод «Одескабель», ПАТ «Завод «Південкабель». Як виявилося, продукція цих заводів фактично й поставлялася на УЗ, чим завдали збитків зазначеному підприємству в особливо великому розмірі.

Також у цій справі детективи розслідують можливе недостовірне декларування в.о директора філії Євгена Нікітіна. На їх думку, він не вніс відомості до декларацій за 2017 та 2018 роки щодо об'єктів нерухомості, прав користування транспортним засобом та інформації про нерухомість своєї дружини Ганни.

Під час розслідування детективи провели обшук за місцем проживання Нікітіна і вилучили у нього телефон Samsung. У НАБУ стверджують, що на ньому є інформація, яка стосується процедур закупівлі кабелю філією УЗ, користування автомобілями не зазначеним у деклараціях та є предметом досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні. Тому детектив просив суд накласти на нього арешт. Суддя клопотання задовольнив.

Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Нікітіна подав апеляцію. Втім судді залишили її без задоволення.

Нагадаємо, суд відмовив НАБУ в арешті вилученого ноутбука в цій справі. Також детективи проводили обшуки в приміщенні УЗ у справі закупівлі кабелю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: