НАБУ обшукало приміщення «Укрзалізниці» в справі закупівлі кабелю

Читать на русском
Працівники Національного бюро обшукали приміщення Укрзалізниці в справі про закупівлю кабелів за завищеними цінами.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у приміщенні ПАТ «Укрзалізниця» в кримінальному провадженні про можливу купівлю за завищеною ціною кабелів.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

25 вересня детективи НАБУ обшукали приміщення УЗ за адресою вулиця Тверська, 5 у Києві. Також детективи вилучили мобільний телефон iРhone 6 одного з працівників УЗ. Зазначений телефон був визнаний постановою детектива речовим доказом у кримінальному провадженні. У зв'язку з цим власник телефону подав до НАБУ заяву про повернення телефону, однак там відмовили.

Так, він подав відповідну скаргу до суду на відмову детектива повернути iРhone 6. Однак суд йому також відмовив, оскільки телефон визнаний речовим доказом і може містити листування, пов'язані зі справою.

Як відомо, за версією слідства, посадовці філії «Центру забезпечення виробництва» ПАТ УЗ протягом 2016-2018 років, імовірно, зловживаючи службовим становищем, нібито вступили в змову з ТОВ «Техелектропром», ТОВ «Еней» та ТОВ «Інтеркабель Київ» і безпідставно завищували очікувану вартість при проведенні публічних закупівель кабельно-провідникової продукції на загальну суму понад 225 мільйонів гривень. Таким чином, були створені штучні умови для перемоги зазначених фірм, за яких унеможливлена участь у тендерах заводів-виробників цієї продукції, в тому числі ПАТ «Одеський кабельний завод «Одескабель», ПАТ «Завод «Південкабель». Як виявилося, продукція цих заводів фактично й поставлялася на УЗ, чим завдали збитків зазначеному підприємству в особливо великому розмірі.

Нагадаємо, суд знову відмовив у арешті вилученого НАБУ ноутбука в справі купівлі кабелю УЗ. Раніше детективи почали розслідувати розкрадання коштів на придбанні кабелю «Укрзалізницею».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: